Eva Pelgrom rondt met succes opleiding Juridisch vertalen af

argaiv1410

In mei 2010 rondde Eva Pelgrom de specialisatiecursus Juridisch vertalen af. De cursus is bedoeld als postacademische opleiding voor vertalers die zich verder willen bekwamen in juridische vertalingen. In Nederland is er geen enkele andere opleiding met een dergelijk uitgebreid en gespecialiseerd programma.

Tijdens de cursus heeft Eva niet alleen haar juridische woordenschat uitgebreid. Ze kreeg vele juridische documenten uit diverse rechtsgebieden onder ogen en maakte uitgebreider kennis met allerlei juridische deelterreinen. Daarnaast deed ze veel kennis op over de verschillen tussen de Anglo-Amerikaanse common law en de Europese civil law en leerde ze hoe ze als vertaler met deze verschillen kan omgaan.

De keuze om de opleiding Juridisch vertalen te volgen kwam voort uit het besluit om Vertaal- en Redactiebureau Pelgrom sterker te richten op de juridische doelgroep. Eva werkte voorheen al veel met juridische teksten, maar is nu optimaal toegerust om met deze documenten aan de slag te gaan, ook in nieuwe deelgebieden.